. .

Opdrachtgevers en werkomgevingen:

International School Eerde

ROC Landstede

Landelijk management bij leiderschapsopleidingen i.s.m. hogescholen w.o. Stenden ISM, Windesheim, Marnix, INHolland, Fontys en Ede.
Ontwikkelopdrachten i.s.m. Magistrum
Hogeschool Marnix Academie, Utrecht
Netwerken op strategisch, tactisch en operationeel niveau in HBO, VO, ROC en PO, w.o. vakbonden, opleiders en besturen

Coaching aan ondernemers, w.o. iGlow, een stralend en jong bedrijf voor audiovisuele aanpak.

Online coach bij Jennix Outplacement, www.jennix.nl
Hogeschool van Amsterdam;
domein Economie & Management.

 

 

 

 

Filosofie

As Is –leiderschap ondersteunt of leidt de processen die vernieuwen Helpt bij het ontwerpen van een organisatie, of het vinden van inspiratie.

As Is richt zich op de menskracht en verleidt tot mooie prestaties. Eigenaar Bert Schollema houdt van intelligente netwerken en van partnerships tussen partijen die innovatief op willen trekken. Bert brengt een rijke ervaring mee vanuit zijn inzet in allerlei organisaties, veelal op leidende posities, en is nieuwsgierig om het gesprek met u aan te gaan. Uitwerkingsvormen: inspiratiebijeenkomsten, visie- en missievorming, opleiden van managers, tijdelijk management, verbetering van bedrijfsprocessen, meerjarenbeleid formuleren. Altijd in verbinding met het totaalplaatje van de onderneming of zaak. Altijd met respect voor wat er is opgebouwd.

As Is. De naam komt voort uit het besef dat elke situatie een startmoment is – en daarin mag je beginnen met wat er voorhanden is. De situatie as is dus, als vertrekmoment. Elke dag een trektocht: we zien waar we kunnen komen, en wat passend is. Met de nadruk op afspraken over wat we bedenken – want innovatie kan niet zonder borgen. Elke trektocht is maatwerk. Op elk niveau komt leiderschap aan de orde. Ieder mens wil tonen waar hij goed in is – en de kunst is om anderen te nodigen om mee te komen.

Bert Schollema is momenteel actief als Dean aan de International Business School: 5 internationale handelsopleidingen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ook is hij MT-lid van het domein Economie en Management. Hij begeleidt een complex traject gericht op kwaliteitsverbetering, en op de invoering van resultaatverantwoordelijke teams. Hij is bezig met de ontwikkeling van professionele medewerkers en is nieuwsgierig naar wat nog meer mogelijk is.